Propao još jedan šaht na novom pulskom rotoru


Novi kružni tok na ulazu u Pulu posljednjih je dana pod "opsadom" vozila za ispitivanje i čišćenje kanalizacijskog sustava izgrađenog u trupu tog velikog objekta. Ispitivanje video-sustavom ukazalo je na nedostatke kanalizacijske mreže, odnosno najvjerojatnije, oštećenja cijevi uslijed radova. Riječ je o "kvarovima" koji se brzo otklanjaju i koji, prema riječima odgovornih, nisu neuobičajena pojava.

Prema riječima direktora Herculanee Igora Starog, iako Herculanea nije izvodila radove na rotoru, angažirana je da bi snimila kanalizaciju posebnom kamerom i da bi se utvrdile eventualne nepravilnosti i oštećenja.

- Vrlo je vjerojatno da će se nešto i naći, jer se uvijek nađe, s obzirom da kamera snima i milimetar ulegnuća, ali se procjenjuje da li ta ulegnuća utječu ili ne na nešto, ustvrdio je direktor Stari.

To nam je potvrdio i Ivan Davidović, predstavnik pulske podružnice Hrvatskih cesta, koji je ustvrdio da već duže vrijeme, a i nadalje će ovih dana trajati snimanja i ispitivanja kanalizacijskog sustava.

- Četiri nedostatka već su otklonjena, predstoji još jedan, rekao je Davidović.

Međutim, nešto drugo što nam je rekao Davidović moglo bi imati puno teže posljedice. Prije dva tjedna jedan od kanalizacijskih šahtova počeo je propadati nakon što je popustio potporni zid uslijed prolaska vozila, o čemu smo i pisali. Ovih dana, međutim, to se ponovilo na drugom mjestu novog kružnog toka. (G. ROJNIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter