Propali pregovori - na redu štrajk

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas nastavljeni pregovori oko mogucnosti isplate božicnica u Herculanei nisu urodili plodom, iako je gradonacelnik djelatnicima ovog gradskog poduzeca ponudio poklon-bon u iznosu od 500 kuna. Za ponedjeljak najavljeni štrajk Herculanee, kao i solidariziranih djelatnika Pulaprometa i pulske Javne vatrogasne postrojbe, bit ce i održan, prema rijecima predsjednika Sindikata Istre i Kvarnera Bruna Bulica, koji je Gradu dao rok do nedjelje popodne da promjene ponudu nazvavši sadašnju licemjernom.

Bulic je gradonacelnika usporedio s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, rekavši da je potonji mali pionir za Borisa Miletica. Gradonacelnik, pak, kaže:

"Pokazali smo dobro volju. Ponudili smo poklon-bon u iznosu od 500 kuna da bi djelatnici koji su ocekivali božicnicu ipak dobili taj božicni poklon. Za to smo uspjeli dogovoriti da dode na naplatu iduce godine i da tereti financijsko poslovanje Herculanee u 2010. godini. Dali smo pismeni prijedlog predstavnicima sindikata, kao i štrajkaških odbora, da želimo razgovarati, da nikome nije u interesu štrajk i neobavljanje komunalnih usluga, jer ce to samo rezultirati manjim prihodima Herculanee i Pulaprometa i otežano poslovanje u sijecnju, veljaci… Ukoliko onda bude placa kasnila vjerujem da ce se ti radnici obratiti Brunu Bulicu koji je ovu ponudu i pruženu ruku bahato odbacio", kazao je gradonacelnik.

Bulic je medutim kazao da ce prema najavi, ne dogode li se promjene do nedjelje popodne, radnici u ponedjeljak zapoceti sa štrajkom. Herculanea u ponedjeljak od tri sata ujutro, Pulapromet od pet sati, a Javna vatrogasna postrojba od sedam sati.

"Štrajkat cemo do ispunjenja zahtjeva o isplati božicnice (op.a. oko 2.000 kuna), odnosno do odluke štrajkaškog odbora da se štrajk obustavi", kazao je Bulic.


Podijeli: Facebook Twiter