Propale masline pa krenuo u heroin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stefan Predan "Čepi" (26) iz Pule, Vedran Valić "Veki" (39) iz Matulja i Milomir Gvozderac "Paki" (36) iz Pule optuženi su za niz kaznenih djela iz domene zlouporabe droga, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Klupko se odmotalo sredinom travnja kada su djelatnici odjela zlouporabe droga riječke PU u suradnji s policijskim službenicima Istarske policijske uprave predali kaznenu prijavu riječkom Općinskom državnom odvjetništvu protiv Predana. Utvrđeno je da su i Valić i Gvozderac bili uključeni u zabranjen biznis i zajedno s Predanom prodavali drogu, osim na istarskom i na širem liburnijskom području. Stoga je cijeli slučaj predan riječkom Općinskom državnom odvjetništvu koje je u međuvremenu i napisalo optužnicu, a sudac istrage u travnju odredio istražni zatvor svoj trojici.

Trojac se  prvom točkom optužnice tereti da su u razdoblju od veljače 2012. do travnja ove godine u sedamnaest navrata preprodavali heroin i kokain na način da bi Valić zaprimao telefonske narudžbe, dogovarao vrstu, količinu i cijenu, preuzimao drogu od Predana, a dalje bi preuzimao Gvozderac koji bi pak dogovorenu cijenu droge naplatio i novac predavao kompanjonima. Navodno, tijekom istrage se Predan između ostalog branio i činjenicom da se počeo baviti uzgojem maslina, ali mu maslinarstvo baš i nije išlo.

Sveukupno tužitelji barataju iznosom od sto tisuća kuna ostvarenih zabranjenim biznisom u godini dana. (S. KLEVA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter