Propala deložacija - cetvrti put

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ni cetvrto sudsko rješenje o deložaciji zagrebacke Industrogradnje, odnosno Novog sindikata, iz takozvanog pansiona za radnike (PZR) u Dugoj uvali nije pomoglo splitskoj tvrtki Fio&D da ude u posjed objekta koji ima u zakupu, a koji je Industrogradnja sredinom 2008. uz pomoc zaštitara nasilno zaposjela.

Deložacija je u srijedu odgodena zbog prigovora Novog sindikata, koji je usvojen. Njihov nam je odvjetnik rekao da su na takav potez bili prisiljeni buduci da je ugovor Novog sindikata s Industrogradnjom o zakupu pansiona sklopljen prije zapocetog postupka koji je pokrenuo Fio&D protiv Industrogradnje zbog ometanja posjeda.

- Industrogradnja je posjed prenijela na Novi sindikat, mi smo ovdje "treca osoba" i naše je pravo da uložimo prigovor, rekao je.

Ogorcenje citavom situacijom nije krio odvjetnik splitske tvrtke Fio&D Emir Kulenovic. Rekao nam je da ustvari ne zna koji je razlog odgode buduci da mu podnesak Industrogradnje nije urucen. Dodao je da nije urucen ni ovršitelju ni sucu.

- Ovršitelj je stoga nazvao suca na što je ovaj rekao da podnesak mora procitati i stoga odgoditi deložaciju, rekao je Kulenovic. Napomenuo je da nakon niza odgoda iz niza razloga ovaj put zaista nije postojao razlog.

- Ponovno se radi o opstrukciji, no najviše me žalosti što sud sve to tolerira, rekao je Kulenovic.

Spor oko takozvanog pansiona za radnike u Dugoj uvali samo je jedan u nizu koji vode Industrogradnja i Fio&D. Prijepori dviju tvrtki poceli su kada je Industrogradnja zatražila natrag u posjed hotel Croatia i pripadajucu mu depandansu koje je 2003. godine dala u najam splitskoj tvrtci. Tvrde da je splitska tvrtka ilegalno u posjedu njihovih nekretnina jer je 2006. godine raskinut ugovor o zakupu. Fio&D tvrdi suprotno i zasad je zakon na njihovoj strani.


Podijeli: Facebook Twiter