Pronevjerio 3,3 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Temeljem kaznene prijave švicarskog trgovackog društva, policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU istarske proveli su kriminalisticko istraživanje nad poslovanjem trgovackog društva iz Valture koje je oštetilo državni proracun za oko 3,3 milijuna kuna.

Naime, utvrdeno je da je 68-godišnjak iz Kastva, kao direktor trgovackog društva, u namjeri da za to trgovacko društvo neplacanjem poreza i doprinosa ostvari nepripadnu imovinsku dobit, u razdoblju od travnja 2003. do kolovoza 2006. godine zaposlenicima dio place isplacivao putem racuna švicarskog trgovackog društva.

Na tako izvršene isplate 68-godišnjak nije obracunao i uplatio poreze i doprinose cime je trgovackom društvu iz Valture pribavio dobit na štetu državnog proracuna od oko 3,3 milijuna kuna.

Opcinsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je protiv 68-godišnjaka istražni zahtjev zbog zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, a za isto kazneno djelo tereti se i trgovacko društvo iz Valture koje je sada u stecaju.


Podijeli: Facebook Twiter