Pronašla prijeteće pismo na vozilu s BG tablicama

Snežana Tabački: U Istri se odlično osjećam i nije me strah ovakvih prijetnji (J. PREKALJ)
Snežana Tabački: U Istri se odlično osjećam i nije me strah ovakvih prijetnji (J. PREKALJ)

"Napustite HR u protivnom možete očekivati za vas četnike neugodne posljedice, jedino možete informirati policiju da vas čuva 24h", doslovni je citat iz pisma koje je Snežana Tabački iz Beograda pronašla 31. srpnja u večernjim satima pod brisačima na svom vozilu parkiranom ispred stana u Červar Portu.

Slučaj je idući dan prijavila policiji, koja joj je, kako nam priča, rekla da će sve proslijediti nadležnom Državnom odvjetništvu.

Tabački, koja inače porijeklom Makedonka, koja godinama živi u Beogradu, bila je neugodno iznenađena pismom u kojem se sve Srbe naziva četnicima. Pogotovo u Istri, gdje posjeduje stan još od 1978. godine.

Ističe da obraćanjem medijima ne želi nikoga odvratiti od dolaska u Istru. "Tu se odlično osjećam i nije me strah ovakvih prijetnji", napominje. Ali, želi upozoriti da još uvijek među ljudima ima i onih koji su neprijateljski raspoloženi prema gostima. Nikada joj se prije nije dogodilo ništa slično u Červar Portu.

Doduše, 2005. joj je netko na starom automobilu polomio retrovizore, ali ne zna je li to bilo zbog beogradskih registarskih oznaka. Njeni prijatelji su, kaže, prije dvije godine, također u Červar Portu, na autu pronašli pismo sličnog sadržaja, a vozilo im je još bilo i iscrtano četničkim simbolima. I tada je slučaj prijavljen policiji, ali počinitelj nije pronađen. Tabački je bila te sreće da joj vozilo nije oštećeno.

"Fašističko-četnička đubrad se osuđuje doći u HR. Ubojice pljačkaši koljači osuđuju se doći u HR. Istra je srbo-četnicima navodno sigurna pa su počeli dolaziti. Istrijani su također ginuli za slobodu Hrvatske, ali svejedno ima hrvatske đubradi koji su za novce spremni 'ugostiti' i one koji su krivi za stotine tisuća ubijenih masakriranih protjeranih", početak je prijetećeg uratka. (B. ŽIŽOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter