Pronadite klasika u Dežulovicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sajamski adut sedmog dana pulskog festivala knjiga i autora bio je Boris Delžulovic, koji se predstavio svojim zbirkama kolumni klasicnih naziva "Crveno i crno" i "Zlocin i kazna" (V.B.Z.), iako s Predragom Lucicem vec danima ima stalne gaže po Puli - od galerije Cvajner do Rock Caffea.

Sladana Bukovac, neslužbena glavna voditeljica knjižnih predstavljanja na 16. sajmu knjige u Istri, ovaj je put moderirala Lucica i postavljala pitanja Dežulovicu, koji je gotovo na svaki upit imao spremnu anegdotu.

Enfant terrible hrvatskog, a sada i srpskog novinarstva, i dalje je otrovan prema svojim neprijateljima ili, da parafraziramo asa od denari: "Non val saper a chi ha Dežulovic contra". Na njegovom su nišanu i dalje isti likovi: od crkve do desnicara preko generala i zlocinaca sve do korumpiranih politicara i ispolitiziranih kriminalaca.

Dežulovic se voli našaliti sa svojom uvijek brojnom publikom pa je obznanio da je tek dolaskom u Beograd postao pravi Hrvat.

- Morao sam otici u Srbiju da mi netko napokon kaže da sam ustaša. Sada kad sam to postigao, mogu reci da sam pravi Hrvat, kazao je Dežulovic, no Bukovac ga je upozorila da se prema Srbima ponaša puno blaže nego prema Hrvatima, što je izazvalo još jednu anegdotu... i tako unedogled.

Dežulovic i Lucic nisu mogli nešto i ne otpjevati pa je publika mogla uživati u njihovom kabaretu.


Podijeli: Facebook Twiter