Pronadeno još pola tone kokaina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dok Goran Damjanovic (35) iz Musaleža kod Poreca u ekstradicijskom pritvoru u Kopru ceka izrucenje Urugvaju u kojem je vec pritvoren Puljanin Anastazije Martincic (35) zbog sumnje u povezanost s krijumcarenjem 2,2 tone kokaina motornom jahtom "Maui", medunarodna policijska akcija "Balkanski ratnik" se nastavlja.

U cetvrtak je, naime, Savjet za nacionalnu sigurnost Srbije priopcio da je u nastavku zajednicke akcije srpske, americke i sigurnosnih službi zemalja Latinske Amerike u predgradu Buenos Airesa argentinska federalna policija zapljenila 492 kilograma kokaina u kuci u kojoj je boravila grupa osoba iz Srbije i Crne Gore.

Istovremeno, argentinsko pravosude izdalo je tjeralice za srpskim i crnogorskim državljanima koji su, cini se, ponovno uspijeli izbjeci uhicenje. Rijec je o Nenadu Novakovicu (koji se predstavljao i kao Ante Juric i koji se smatra šefom ove skupine), Drašku Vukovicu, Borisu Labanu, Marku Pandrcu i Igoru Stjepovicu koji na prostoru Latinske Amerike borave više mjeseci.



Kokain je u zgradi u predgradu Buenos Airesa pronaden u posebno za tu svrhu napravljenom i izoliranom tajnom podrumu i zidu otvora za lift, a u toj je zgradi boravila i kriminalna skupina osumnjicena za prebacivanje 2,2 tone kokaina koji je zaplijenjen 15. listopada ove godine u Urugvaju kada je na jahti "Maui" uhicen i Puljanin Anastazije Martincic.

Goran Damjanovic, zvani Joe Banana, uhicen je pak u Sloveniji 6. studenog. Njega je policija, pri ulasku u zemlju, kontrolirala na željeznickom granicnom prijelazu u Ilirskoj Bistrici te shvatila da se nalazi na medunarodnoj Interpolovoj tjeralici koju su za njim raspisale urugvajske vlasti. Slijedom toga odveden je istražnom sucu u Kopar koji mu je odredio ekstradicijski pritvor.

Akciju "Balkanski ratnik" pokrenuli su srbijanska sigurnosna služba BIA i americka DEA, a u njoj, uz policiju Argentine i Urugvaja, sudjeluju i policije evropskih zemalja pa i hrvatska policija.


Podijeli: Facebook Twiter