Pronadeni dijelovi Airbusa koji je pao 2009.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pronadeni su dijelovi Air Franceova zrakoplova koji se 1. lipnja 2009. srušio u brazilskim vodama, pri cemu nitko nije preživio, priopcio je francuski Ured za istragu i analize (BEA) zadužen za tehnicki dio istrage.

"BEA priopcava da je tijekom operacije potrage na moru u zadnja 24 sata, koju je predvodio WHOI (Woods Hole Oceanographic Institution), ekipa na brodu Aluciji locirala dijelove zrakoplova", istice se u priopcenju.

"Za te su dijelove istražitelji BEA-e utvrdili da pripadaju trupu zrakoplova A330-203 na letu AF 447" koji se srušio 1. lipnja 2009., dodaje ta francuska organizacija. Dodatne informacije objavit ce se naknadno.

BEA je 25. ožujka pocela cetvrtu fazu potrage na moru kako bi pronašla trup zrakoplova na letu AF 447 koji je nestao nad Atlantikom, pri cemu je poginulo svih 228 putnika i clanova posade, medu njima i jedan hrvatski pomorac. Tocni uzroci nesrece do danas nisu rasvijetljeni.

Istražitelji se i dalje nadaju da ce pronaci crne kutije iz zrakoplova, buduci da je podrucje na koje su pale krhotine "razmjerno ograniceno", rekao je za AFP direktor BEA-e Jean-Paul Troadec.


Podijeli: Facebook Twiter