Pronađeni dašak mediteranske atmosfere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrhunac ovogodišnje turističke sezone turistički je Vrsar proslavio veličanstvenom Ribarskom feštom, tradicionalnom zabavno-kulinarskom manifestacijom koja je održana u petak.

Vrsarska riva u dužini od 400 metara gdje se sve odigravalo, bila je pretijesna za više od 3.000 gostiju koji su se doslovno tiskali među postavljenim stolovima, štandovima i roštiljima, s kojih su im se po tradiciji i strogom nalogu organizatora Turističke zajednice Vrsar nudili isključivo morski specijaliteti: sve vrste plave i bijele ribe, školjke, škampi, kalamari i riblji brodet, popraćena izvrsnom domaćom malvazijom i teranom. Već u poslijepodnevnim satima, usprkos žegi, za stolovima nije bilo mjesta, pa se dugo čekalo da se oslobodi slobodno mjesto. Čitava je vrsarska riva te večeri odisala domaćom ribarskom atmosferom, a to je i poanta svih ribarskih fešti, njih 7-8 godišnje koje traju već 25 godina. Oni koji nisu odmah mogli pronaći slobodan stol, čekali su ispred triju bina postavljenih na početku, sredini i kraju rive, s kojih je početkom večeri započeo pravi muzički spektakl koji su gostima priredili bandovi: Le Monde, Koktelsi, Batana sa Serđom Predenom-Gatom, Shik-shok zabavljači Istra Inspirita Miro i Sedina, te na svakoj fešti prisutan, vodnjanski folklorni sastav Balun. S pozornica su se cijelu večer izmjenjivali nezaboravni evergreeni, rock melodije i aktualne glazbene numere, tako da su svi uzrasti došli na svoje.

- Ja sam kao osmogodišnji dječak prvi puta bio s roditeljima u Vrsaru, u auto kampu Valkanela. Vraćao sam se u Vrsar i kasnije dva puta, a sada sam eto opet došao, ovaj puta sa suprugom Lucie. Ova vaša ribarska fešta za nas iz srednje Europe je poseban doživljaj jer predstavlja dašak mediteranske atmosfere za kojom tragamo, a u Vrsaru smo je našli. Dugo ćemo je pamtiti. Komplimenti organizatoru, kazao je vrsarski turist Tom Strejček na čijem se licu moglo iščitati zadovoljstvo.

Trenutak kulminacije ribarske fešte zbio se točno u ponoć, kada je veličanstveni vatromet prošarao iznad vrsarske luke i pretvorio noć u dan i spontano izmamio pljesak još uvijek prisutnih brojnih gostiju. (S. BRAJKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter