Pronađene kosti nestale Katice Sanković?

Milan i Anka Radolović uvjereni da kosti pripadaju Katici Sanković koja je nestala prije šest godina
Milan i Anka Radolović uvjereni da kosti pripadaju Katici Sanković koja je nestala prije šest godina

Iako još nije službeno potvrđeno, ljudske kosti koje su ovog ponedjeljka pronađene duboko u šumi u blizini mjesta Pinezići najvjerojatnije pripadaju Katici Sanković koja je prije točno šest godina zadnji put viđena na puteljku u obližnjoj šumi te joj se otad gubi svaki trag.

Potvrdila nam je to obitelj nestale starice, njena kći Anka i zet Milan Radolović koji su jučer, vidno potreseni, stigli na mjesto gdje su otkrivene kosti. Ključna stvar koja upućuje da bi se moglo raditi o njihovoj Katici je rankun (sjekirica na dugačkom drvenom štapu) koji je starica uvijek nosila sa sobom kada bi odlazila u šetnju.

- Još treba napraviti DNK-analizu, no s obzirom na ovo što je nađeno, mogu sto posto reći da se radi o mojoj majci, kazala je Anka koja je ove godine pokrenula sudski postupak kako bi Katicu i službeno proglasili mrtvom.

Kosti su pronađene na više od tri kilometra udaljenosti od Pinezića u kojima je živjela nestala Katica i nikome nije jasno kako bi, iako pokretna, starica koja je bila srčani bolesnik i šećeraš, mogla tako daleko odšetati od kuće. Jedna od varijanti je da se uputila u svoju uobičajenu šetnju, no da se izgubila i ušla duboko u šumu i nikada se više nije vratila. Obitelj također muči sumnja je li Katica umrla nasilnom smrću, no to bi se trebalo otkriti tek nakon što završi istraga.

Jučer je na kobno mjesto obitelj stigla u pratnji pripadnika krim policije, a do tamo ih je odveo čovjek koji je prvi dojavio policiji i koji je pronašao kosti. Neslužbeno doznajemo da se radi o Lucianu Cukonu iz Medulina koji je tog dana sa psom bio u šumi, a inače je lovac. Navodno je njegov pas prvi primijetio ljudske ostatke. Obitelj, za sada nema nikakvih informacija, izuzev toga da je pored kostiju pronađen i komad odjeće kojeg tek trebaju identificirati. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter