Pronađena jedna nestala osoba s replike Bountyja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američka obalna straža pronašla je u Atlantiku jednu osobu nestalu nakon potonuća replike slavnog broda Bountyja, ali u nesvjesnom stanju, objavljeno je u ponedjeljak navečer.

Obalna straža prethodno je spasila 14 članova posade iz čamaca za spašavanje spuštenih s tonućeg broda u olujno more. Potraga se nastavlja za posljednjim preostalim članom, 63-godišnjim kapetanom broda Robinom Walbridgeom.

HMS Bounty replika je slavnog britanskog broda poznatog po pobuni njegove posade na Tahitiju u 18. stoljeću. Replika je izgrađena za potrebe snimanja filma "Pobuna na brodu Bountyju" 1962. s Marlonom Brandom u glavnoj ulozi.

Brod je plovio iz Connecticuta prema Floridi i našao se na putu uragana Sandy. U brod je počela prodirati voda kod obala Sjeverne Karoline, vjerojatno jer su zakazale crpke za vodu, pa je posada odlučila napustiti brod.

Bounty, brod visok 55 metara, potonuo je u olujnom moru, na kojem su valovi dosezali pet metara, a prema priopćenju Obalne straže iz dubine viri samo njegov glavni jarbol. Osim u filmu za koji je izgrađena, replika Bountyja "glumila" je i u brojnim dokumentarcima te u filmu "Pirati s Kariba" s Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi. (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter