Pronađena dvojica muškaraca nestala na Platku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potraga za dvojicom muškaraca, koji su tijekom subotnjeg poslijepodneva nestali na području Platka, završila je sretno. Kako su nam potvrdili u riječkoj policiji, njihovi djelatnici i članovi GSS-a pronašli su ih pet minuta nakon ponoći, žive i neozlijeđene. Riječ je o dvojici Karlovčana u dobi od 18 i 32 godine. Pronađeni su na udaljenosti dva do tri kilometra od Platka.

Dvojica muškaraca navodno su došla na skijanje ali su "promašila" Radeševo. Naime, kada su GSS-ovci pronašli, bili su u pancericama i imali su skije. Nažalost, čekali su noć da pozovu u pomoć. Alarmirali su policiju čiji su djelatnici, zajedno s 50-ak članova Gorske službe spašavanja, krenuli u višesatnu potragu. S nestalima su imali stalni kontakt zahvaljujući mobitelu. U pomoć GSS-u i policiji priskočili su i iz tvrtke Žičara te uključili svjetla na stazi Radeševo koja su bila orijentacijska točka. 

Uvjeti za potragu na Platku bili su vrlo teški. Osim mraka, otežavao ju je jak vjetar i snijeg. Na Platku je temperatura zraka u subotu navečer bila oko osam stupnjeva Celzijevih ispod nule uz jaki vjetar. Snijega je u podnožju skijaške staze Radeševo 80 centimetara. (Š. BRNČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter