Pronadena Anita Rašpolic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Anitu Rašpolic (36) iz Selca kraj Buzeta, koja je nestala u nedjelju ujutro, pronašli su u ponedjeljak oko 13.30 sati buzetski vatrogasci i to u selu Podbreg gdje je s obitelji ranije živjela. Nadena je u sjeniku na kraju sela, tridesetak sati nakon nestanka.

Ona se u nedjelju oko 9.30 sati udaljila u nepoznatom pravcu. Za njom su tragali policija, vatrogasci i mještani selca, a u potragu su se ukljucili i clanovi lovackih društva.

Tijekom potrage pregledavao se teren od Selca prema Cunju gdje su nadeni tragovi za koje se pretpostavljalo da bi mogli biti njeni. Pronašli su je vatrogasci Živomir Vrbaški, Davor Jermaniš i Albino Zonta koji su prethodno dva puta tijekom noci bezuspješno tražili u istom selu.

- Sjedila je ispred sjenika na kraju Podbrega. Dobro je reagirala s obzirom da je bila iscrpljena. Pitali smo je li žedna i gladna. Odgovorila je potvrdno, rekao je Živomir koji ju je prvi ugledao. Po Anitu je odmah došla ekipa Hitne medicinske pomoci. Cim je ušla u vozilo, legla je na ležaj i zatvorila oci. Lijecnica Mirta Caleta izjavila je da je Anita bila pothladena i zbunjena, a lijecnicima je rekla da je noc provela u jednoj štali.

Ovo nije prvi put da se Anita izgubila. Velika potraga organizirana je i 2006. godine. Pronadena je petog dana od nestanka te cetvrtog otkako je za njom pokrenuta potraga, na teško pristupacnom terenu izmedu Prodani i Urihi. Potragu je otežavalo to što je Anita plaha, ne dolazi u susret ljudima, vec se sklanja od njih, kao i njihovih vozila.


Podijeli: Facebook Twiter