Pronađen odbjegli vozač

Policijsko vozilo u potjeri za Citroenom udarilo u zid (Foto: čitatelj)
Policijsko vozilo u potjeri za Citroenom udarilo u zid (Foto: čitatelj)

Prometna policija Pula je dovršila kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Pule zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom protekle srijede oko 1 sat u noći u Tomasinijevoj ulici u Puli.

Naime, mladić je upravljao automobilom Citroen Saxo pulskih oznaka te je odbio zaustaviti se na zvučne i svjetlosne signale policije koja ga je pokušala zaustavili tijekom kontrole prometa. Mladić je naime dolaskom do raskrižja Tomasinijeve i Zoranićeve ulice prešao na suprotnu kolničku traku te naglo skrenuo u Zoranićevu ulicu i presjekao put policiji. Policijski službenik je stoga, u cilju izbjegavanja naleta na Citroen, naglo zakočio, izgubio nadzor nad vozilom i udario u kameni zid, dok se osumnjičeni mladić udaljio s mjesta događaja.

Mladić je uhićen slijedećeg dana, u četvrtak oko ponoći, a sumnjiči ga se da je svojim postupcima ugrozio sigurnost prometa i izazvao opasnost za život ljudi te da je policijske službenike spriječio u obavljanju službene radnje, pri čemu je doveo u opasnost i njihov život. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 10. listopada u poslijepodnevnim satima, 26-godišnjak je priveden pritvorskom nadzorniku PU istarske. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter