Pronađen mrtav lošinjski ronilac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ronioca L. R. (25), za kojim se tragalo od utorka kod otoka Ilovika, jučer je kod otočića Kozjaka pronašao mrtvog njegov otac, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Iako je policija rekla da će identitet službeno potvrditi nakon obavljene obdukcije i identifikacije stradalnika, Novi list neslužbeno saznaje da je stradao Leo Rizvić, tajnik Sportsko-ribolovnog društva Udica iz Malog Lošinja. Okolnosti stradavanja se još uvijek istražuju.

Mladić se brodicom uputio na podvodni ribolov u blizini otoka Ilovika, a bavio se ronjenjem već nekoliko godina. Kako se do večeri nije vratio kući, uzbunjene su interventne službe, među kojima i Postaja pomorske policije Rijeka čiji su djelatnici dojavu o nestanku dobili oko 22 sata.

U potragu koja je počela u utorak navečer bili su uključeni plovilo Lučke ispostave Malog Lošinja, pomorska policija, ronioci pomorske policije i nekoliko privatnih plovila.

Prilikom potrage, kod punte Radovana prve večeri pronađena je i njegova 6-metarska brodica i bova kojom je bilo označeno mjesto ronjenja te dvije podvodne puške na dnu. Potraga je nastavljena jučer u zoru, a ronilac je pronađen mrtav oko 15 sati. (Hina, Š. BRNČIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter