Promoviranje i brendiranje Rojca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medijski projekt "Anatomija društva - Grad Rojc", u sklopu kojega su napravljene nove web stranice Centra gradskih udruga, televizijska emisija o civilnom društvu te letci, predstavljen je u srijedu u prostorijama Zelene Istre, zaslužne zajedno s Gradskom radionicom, za njegovo ostvarenje.

O emisiji sastavljenoj od deset epizoda govorila je voditeljica projekta i urednica Danijela Poropat iz Gradske radionice.

- Emisija "Anatomija društva" je mozaicnog karaktera, a sastoji se od vijesti, najava te tema iz podrucja civilnog društva. Naglasak je stavljen na Pulu i udruge iz Rojca, o kojemu je napravljen poseban prilog, kazala je Poropat i dodala da ce emisiju biti moguce pogledati na TV Novoj svakog zadnjeg ponedjeljka u mjesecu u 20 sati.

Osvježene web stranice Rojca rezultat su potrebe za unapredenjem i prilagodbom novom periodu u koji centar ulazi, kazala je Irena Burba iz Zelene Istre.

- Cilj nam je bio poboljšati komunikaciju medu udrugama, brendirati Rojc te ga bolje predstaviti zajednici. Stranice su nadopunjene novim sadržajima, kao što su kalendar dogadanja, fotogalerija, baza udruga s kontaktima... Osim toga, moguce je dobiti informacije o povijesti zgrade i razvoju društvenog centra. Web stranica koristi besplatni i slobodan softver koji izraduje racunalna zajednica, a informacije kreiraju udruge, navela je Burba.

Jedna od novosti stranica je rubrika pod nazivom tema mjeseca za koju je zadužen novinar Boris Milojevic. On je rekao da ce se objavljivati društveno angažirani tekstovi relevantni za Rojc i razvoj civilnog društva.

- U ožujku je tema bila osnivanje Saveza udruga Rojca, potom model upravljanja centrom, dok ce krajem travnja ili pocetkom svibnja biti vezana uz problematiku korištenja prostora, objasnio je Milojevic i pozvao sve zainteresirane da objavljuju u rubrici.

Za dizajn stranica zadužen je Vjeran Juhas, koji je istaknuo da je vizualni dio vezan uz Rojc, pa su tako ilustracije preuzete s njegovih zidova ili pak vezane za dogadanja. Juhas zakljucuje da je stranica vizualno kreativna, sadržajno pristupacna te da je sve informacije lako pronaci.

Projekt je financirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.


Podijeli: Facebook Twiter