Promohotel: Samo radom iz krize

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu je u Porecu svecano otvoren 25. Promohotel, gospodarska priredba koja ove godine u poreckoj dvorani Intersport okuplja 120 izlagaca iz zemlje i inozemstva.

"Samo se radom i upornošcu možemo izvuci iz ekonomske krize, za koju nam nitko nije kriv. Nema te politicke stranke koja može riješiti aktualnu krizu, treba skupiti glave i svatko mora dati svoj doprinos", rekao je prilikom otvorenja dopredsjednik županijskog ogranka Hrvatske gospodarske komore Šime Vidulin.

"Preskupa smo država s golemim aparatom. Umjesto da nesposobna administracija trci oko onih koji stvaraju novu vrijednost, mi trcimo oko njih, cekamo papire godinama, pa nije cudno da dolazi do korupcije. Velik problem je i uvozni lobi koji radi na štetu domace proizvodnje, pa ispada da se kod nas ništa ne isplati proizvoditi. O tim problemima treba stalno govoriti", dodao je Vidulin.

Na sajmu je nešto manje izlagaca u odnosu na prijašnja izdanja, no uvijek s istim ciljem spajanja ponude i potražnje u segmentu profesionalne opreme za turizam te hrane, pica i ostaloga što se na bilo koji nacin može uklopiti u veliki turisticki biznis.

Vec prvoga dana na Promohotelu je bilo živo – izlagaci su demonstrirali rad razlicitih uredaja i opreme, nudili hranu i pice te od samog pocetka nastojali sklopiti kakav koristan poslovni dogovor ili kontakt. Pažnju kako novinara, tako i posjetitelja plijenio je Željko Mavrovic, koji se na Promohotelu predstavlja suhomesnatim proizvodima s vlastite farme.

Jubilarno izdanje sajma donosi i zanimljivu novost, festival zabave i slobodnog vremena, koji pod nazivom Promolife nastoji promovirati razne nacine kvalitetnog provodenja slobodnog vremena i oslobadanja od stresa.

Sajam je otvoren do subote, u cetvrtak i petak od 10 do 19, a u subotu od 10 do 17 sati. Ulaz se ne naplacuje.


Podijeli: Facebook Twiter