Promocija trendova u ugostiteljstvu i turizmu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U starim prostorima Tvornice duhana Rovinj u srijedu u 11 sati svecano ce, pod generalnim sponzorstvom hotelske kuce Maistra, biti otvoreno 27. izdanje Promohotela, medunarodnog sajma prehrane, pica i opreme za turizam, koji ce se odvijati do subote.

- Na sajmu ce se predstaviti 160 izlagaca iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Srbije. Želja nam je približiti ovdašnjem stanovništvu svjetske trendove u ugostiteljstvu i turizmu, te tako doprinijeti promociju i razvoju grada i šire okolice. Svi zainteresirani imati ce priliku upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge kojima mogu poboljšati svoje poslovanje. Namijenjen je vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivacima apartmana i kuca, vlasnicima kafica i restorana, ali i široj publici koja ce zasigurno naci i svoj interes u tome, rekla je Ivana Štikovic iz tvrtke Studio 053, organizatora ove manifestacije, na jucerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u dizajn hotelu Lone.

Franko Štikovic iz iste je tvrtke naglasio da se ova manifestacija iz Poreca preselila u Rovinj zbog nedostatka adekvatnog prostora. Buduci da je Maistra u prostorima stare tvornice vec organizirala slicne manifestacije, suradnja s tom kucom koja je preuzela generalno sponzorstvo manifestacije, te promjena lokacije bili su logican slijed.

U sklopu Promohotela predstavit ce se i Pokrajinski sekretarijat za privredu iz Novog Sada s 30-ak izlagaca pod sloganom "Najbolje iz Vojvodine.
- Kao naši dugogodišnji partneri predstavit ce se i Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska drvna industrija. Vec tradicionalno u sklopu sajma održat ce se i 11. Promonatura, specijalizirana izložba ekoloških i autohtonih proizvoda Hrvatske i to u organizaciji udruge Bio Istra, rekla je Štikovic.

O 11. izdanju Promonature, ciji je pokrovitelj Istarska županija, govorila je Vlasta Radoicic, predsjednica udruge Bio Istra, naglasivši da ocekuju oko 50 izlagaca iz Istre i Hrvatske. Njihov se dio sajma promovira pod naslovom "Male Hrvatske gastro price".

U sklopu sajma održat ce se niz drugih predavanja i seminara. Sajam ce u srijedu biti otvoren do 19 sati, u cetvrtak i petak od 10 do 19, a u subotu od 10 do 17 sati. Ulaz na sva dogadanja je besplatan. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter