Promocija maslinovog ulja iz Koromačna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 16. Građanskom satu u Koromačnu, Holcim je stanovnicima lokalne zajednice predstavio svoje ovogodišnje maslinovo ulje. "Masline su brali naši zaposlenici i napravljeno je kao poklon za naše poslovne partnere. Kako bismo uzgoj maslina podigli na još višu razinu, uskoro bismo željeli pronaći partnera u lokalnoj zajednici koji bi se o njima stručno brinuo", rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj.

Nakon toga je predstavio rezultate inicijativa Plana "2015 Plus" kroz područja smanjenja troškova, povećanja prihoda, povećanja odgovornosti i discipline, te inovacija. Tijekom dvije godine Holcim je značajno smanjio troškove administracije, napravljena je reorganizacija neprofitnih centara, osnovan je Tim za naplatu, a ključna promjena koja će Holcimu omogućiti povećanje prihoda je osnivanje Centra za inovacije i projekte.

"Drago mi je da upravo vama, susjedima iz lokalne zajednice mogu reći kako ćemo ove godine, nakon pet godina gubitaka, konačno pozitivno poslovati. Zbroj svih naših inicijativa u protekle dvije godine rezultira ovim velikim postignućem, koje je posebno važno jer sljedeće godine obilježavamo 90 godina tvornice. Uspjeh je ostvaren zaslugom i trudom svakog našeg zaposlenika, te zahvaljujući kulturi u kojoj svaki zaposlenik brine i svojom energijom želi doprinijeti", rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj i dodao da će detaljni rezultati poslovanja javnosti biti predstavljeni krajem siječnja.

Istovremeno uz uštede u protekle dvije godine Holcim je ipak dio i uložio, a podržao je i lokalnu zajednicu u ostvarenju prioriteta: ove je godine u tvornicu uloženo 14 milijuna kn, napravljen je pješački prijelaz prema pošti, parkiralište za turiste te staza kroz maslinik prema plaži, omogućili su besplatni internet, dogovoreno je da županijske ceste obnove jedan opasan zavoj prema Koromačnu, zajedno s udrugama i poslovnim partnerima Labinštine pokrenuli su inicijativu "Daj ruku", a omogućili su i postavljanje nove rasvjete.

Na 16. Građanskom satu koji se održava redovno već 12 godina prisustvovala je i načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter