Promocija istarske gastronomije u Štajerskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Grazu, glavnom gradu austrijske savezne države Štajerske, u srijedu je održana promocija istarske gastronomije u organizaciji Istarske županije, udruge vinara i vinogradara Vinistra te Turisticke zajednice Istarske županije.

Predstavljanje domacih istarskih proizvoda održano je pod nazivom "Stari susjed - novi partner" u prestižnom restoranu Carl Thalia, a prisutni su bili brojni uzvanici, gospodarstvenici i predstavnici grada Graza te regije Steiermark. Uz rucak kojeg su priredili chefovi restorana domacina, gosti su mogli kušati i istarske delicije s tartufima u izvedbi istarskog restorana Zigante.

Na konferenciji za novinare, istarski župan Ivan Jakovcic predstavio je gostima Istru kao turisticku destinaciju koja se posebno ponosi svojim dostignucima na polju enogastronomije, te ih je pozvao da nas posjete u nadolazecem razdoblju kada nas ocekuju brojne zanimljive manifestacije ukljucujuci Dane otvorenih vinskih podruma i izložbu vina i vinarske opreme Vinistru.

Na prostranoj terasi restorana, vinari iz Istre tijekom cijelog su poslijepodneva imali prigodu ponuditi svoja vrhunska vina. U Graz su u ime svih vinara doputovali Franc Arman, Clai, Coronica, Degrassi, Geržinic Kozlovic, Matoševic Markežic, Pilato, Roxanich i Trapan kojima su se pridružili proizvodaci vrhunskog maslinova ulja Belic i Ipša.

Cjelokupnu manifestaciju pratila je ekipa austrijske televeizijske kuce ORF.


Podijeli: Facebook Twiter