Promocija "Arionovih vrata" Lilijane Domić

Promociju u Raklju najavili Maja Percan iz Općine Marčana, Armando Debeljuh i Nela Načinović (Z. ANGELESKI)
Promociju u Raklju najavili Maja Percan iz Općine Marčana, Armando Debeljuh i Nela Načinović (Z. ANGELESKI)

Na koncu ovogodišnjih 39. Susreta na dragom kamenu, u petak će u 19 sati u Memorijalnoj kući Mate Balote u Raklju biti predstavljena zbirka pjesama "Arionova vrata" pjesnikinje Lilijane Domić, dobitnice nagrade Mate Balota za rukopis. Knjiga je nadahnuta religioznim glazbenim motivima baroknog kompozitora Vinka Jelića, a uredio ju je Milorad Stojević.

Najavljujući promociju, organizator i predsjednik udruge Susreti na dragom kamenu Armando Debeljuh novinarima je rekao da je književnica, likovna kritičarka i urednica Lilijana Domić peti laureat biblioteke Susreta, nakon Antuna Milovana ("Stablima pada sjena"), Nade Galant ("Uozlji d.o.o."), te Ivana Ivice Pilata i Tomislava Milohanića ("Žluk besid").

Važnost ove biblioteke istaknula je Nela Načinović, ravnateljica pulske Gradske knjižnice i čitaonice, posebno pohvalivši Debeljuhov trud i entuzijazam.

Biblioteka Susreta će i dalje, rekao je Debeljuh, biti usmjerena zavičajnoj knjizi te očuvanju duhovnih i tradicijskih zavičajnih kultura. Pritom će biti otvoreni ne samo čakavskom, nego i istrovenetskom dijalektu, kao i slovenskom jeziku.

Pritom je najavio skore promjene književnog natječaja, koje će, osim autorima, kandidiranje omogućiti i nakladnicima, književnim kritičarima, udrugama. U novom sastavu žirija su Milorad Stojević, Branko Čegec i Miroslav Bertoša. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter