Promijenjen datum posjeta Kosovu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Stjepan Mesic za jedan je dan odgodio službeni posjet Kosovu, želeci primiriti nezadovoljstvo što ga je u Srbiji izazvala najava da ce Kosovo posjetiti na pravoslavni Božic 7. sijecnja, doznao je neslužbeno Novi list. Mesic je put odgodio za samo jedan dan, pa ce na Kosovu boraviti 8. sijecnja.

Ucinio je to nakon neformalnog susreta s predsjednikom Srbije Borisom Tadicem 18. prosinca u Kopenhagenu, na UN-ovoj konferencije o klimatskim promjenama.

Ured predsjednika Srbije prenio je tada Tadicevu izjavu da je «u susretu sa Stjepanom Mesicem dao jasne primjedbe na njegovu najavu da ce posjetiti Kosovo i Metohiju na pravoslavni Božic». Naglašavajuci da Srbija želi «najbolje moguce odnose s Hrvatskom», Tadic je dodao da sada ceka što ce hrvatske nadležne institucije uciniti u nadolazecem periodu.

Predsjednik Mesic ocito je uvažio Tadiceve prigovore. Mesic je u neformalnim razgovorima naglašavao da 7. sijecnja nije namjerno odabran, niti je on mislio da bi to moglo koga uvrijediti.

Mesic bit ce prvi nealbanski predsjednik koji ce službeno posjetiti najmladu državu na svijetu. Prije njega je to ucinio samo predsjednik Albanije Bamir Topi.


Podijeli: Facebook Twiter