Prometnom recidivistu 12 dana zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvanaest dana zatvora kazna je kojom je Prekršajni sud u Puli sankcionirao 31-godišnjeg Puljanina, recidivistu u prometnim prekršajima, koji je u subotu oko 2.25 sati pod utjecajem 2,44 promila upravljao Opel Corsom iako mu je oduzeta vozacka dozvola.

Policija je Puljanina, za upravljacem Corse zaustavila u Mutilskoj ulici, kod benzinske postaje OMV te janprije utvrdila da upravlja bez vozacke. Potom je alkotestiran, a kada je drager pokazao da je pod prilicnim utjecajem alkohola odveden je u postaju na triježnjenje. Potom je izveden pred suca za prekršaje a onda prepracen u pulski zatvor.

Osim ovog Puljanina policija je proteklog vikenda sankcionirala još 18 vozaca zbog upravljanja pod utjecajem alkohola. U deset je prometnih nesreca lakše ozlijedeno sedam osoba. Pet nesreca izazvano je zbog nepoštivanja prednosti prolaska, a u jednoj je sudionik bio pod utjecajem alkohola.

Ukupno je policija kontrolirala 406 vozila i vozaca i utvrdila 261 prometni prekršaj. Od toga je bilo cak 108 prekršaja brzina te 26 nepropisnih pretjecanja. Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa sankcionirane su 33 osobe, zbog upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje jedna, a zbog vožnje neregistriranim vozilom pet osoba.

Iz prometa je tijekom proteklog vikenda policija iskljucila 23 vozaca i 11 vozila. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter