Prometnice na popravnom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo na gradnju cesta Opcina Ližnjan iduce godine planira potrošiti više od sedam milijuna kuna. U budžetu za 2010. za kapitalne je projekte izdvojeno 10 milijuna kuna, a osim na ceste ta ce se sredstva utrošiti i za izgradnju mrtvacnice u Munticu te izradu Urbanistickog plana uredenja uvale Kuje.

Najviše novca, cak 2,5 milijuna kuna, namijenjeno je izgradnji sabirne prometnice u Ližnjanu, a prometnice na podrucju naselja Smiljevac Opcinu ce koštati 2,4 milijuna. Milijun i tristo tisuca kuna stajat ce pak gradnja prometnice Galiola - Marlera, dok ce za šetnicu Puntica Opcina trebati izdvojiti 845 tisuca. Vecina tih projekata vec je ranije bila uvrštena u proracun, ali ne i ostvarena. Tek se nekoliko njih, poput gradnje mrtvacnice u Munticu, pomaknulo s mrtve tocke.

Na prošloj su sjednici vijeca ližnjanski oporbeni vijecnici tijekom odlucivanja o izmjenama i dopunama programa gradnje objekata i uredaja komunalne infrastrukture pokrenuli raspravu o tijeku radova i financiranju pojedinih takozvanih kapitalnih projekata.

Novac ce se osigurati iz komunalnih doprinosa, odnosno prenesenih viškova po toj stavci te ostalih proracunskih prihoda.


Podijeli: Facebook Twiter