Prometni redar zadržao naplaćene prekršaje


Prometni redar grada Poreča je u drugoj polovici 2013. od počinitelja prekršaja naplatio više od 44 tisuće kuna te je polovicu od tog iznosa protupravno zadržao za sebe.

Objavila je to PU Istarska navodeći kako je riječ o 50-godišnjaku nad kojim je provela kriminalističko istraživanje. Muškarca se sumnjiči da je, dok je bio zaposlen na poslovima prometnog redara, u razdoblju od 17. lipnja do 13. studenog 2013. godine oštetio pravnu osobu iz Poreča. Iako u policijskom izvješću nije navedeno koga je oštetio, posve je jasno da je riječ o Gradu Poreču u čijem su Upravnom odjelu za komunalni sustav trenutno zaposlena dva prometna redara.

Također je utvrđeno da je osumnjičeni, u razdoblju od 21. studenog 2014. do 20. veljače 2015. godine, s ciljem ostvarivanja ne pripadajućeg prava na naknadu plaće, u razdoblju bolovanja, poslodavcu predočio četiri krivotvorena izvješća o privremenoj nesposobnosti i spriječenosti za rad. Time je oštetio poslodavca za 10-ak tisuća kuna. Protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava nadležnom odvjetništvu nakon što je porečka policija utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo zlouporaba osiguranja, pronevjera i krivotvorenje isprave. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter