Prometni redar na vodnjanskim ulicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svi koji se od danas zapute u Vodnjan a ondje ne parkiraju propisno svoja vozila, mogli bi se neugodno iznenaditi ako ih pod brisacem doceka kazna. Naime, od danas ondje radi prometni redar Roberto Ostoni koji je ovlašten postupati po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i dijeliti kazne. Do sada je radio iskljucivo kao komunalni redar, a titulu prometni stekao je na prvom osposobljavanju za prometne redare koje je organiziralo Ministarstvo unutarnjih poslova u Rijeci. Ima gotovo identicne ovlasti kao i prometna policija, a uz to i dalje ima ovlasti komunalnog redara.

- Moje su dužnosti kažnjavati nepropisno parkirana i zaustavljena vozila, a uskoro ih i uklanjati. Radit cu na podrucju Vodnjana, Galižane, Peroja i Barbarige. Kazne se krecu od 300 do 2.000 kuna, a mogu ih naplatiti na licu mjesta. Mještani me vec poceli pitaju kad krecem s naplatom kazni. Evo, do 20. kolovoza cu samo usmeno upozoravati, rekao nam je Ostoni.

Prema njegovim rijecima najkriticnije su Trgovacka ulica, Narodni trg, Giovanni dalla Zonca i San Rocco. U Vodnjanu, kaže Ostoni, ima dovoljan broj parkirnih mjesta, medutim ljudi su se navikli automobilom doslovno doci pred trgovinu ili kafic.

- Svi su nauceni na odredene komoditete i to je ono što treba ispraviti. Rijeke. Napomenuo je da je dostavnim vozilima, za razliku od osobnih automobila, dozvoljeno zaustavljanje od petnaest minuta na ulici kako bi nesmetano mogli iskrcati robu.

 


Podijeli: Facebook Twiter