Prometni cepovi zbog zacepljenog kanala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radovi na kanalu kod glavne pulske pošte u Flaciusovoj ulici, koji je u srijedu otvoren zbog prodora vode, poceli su s nekoliko sati zakašnjenja. Iako je bilo najavljeno da ce djelatnici Herculanee s iskapanjima startati u cetvrtak u 9 sati, zbog cega je promet trebao biti prereguliran, vozila su se tijekom cijelog jutra i prvog dijela popodneva nesmetano kretala Flaciusovom ulicom.

Iz Herculanee doznajemo da je dio trase u navedenoj ulici otvoren zato što zacepljenje nije pronadeno u dijelu kanala kod ulaza u poštu, a tocno mjesto i uzrok zacepljenja tijekom cetvrtka nisu otkriveni. Kanal je snimljen i u Uljaniku, gdje završava ispustom u more, no pokazalo se da na tom dijelu nije oštecen. Istovremeno se snima i utvrduje zapunjenost kanala u cijeloj njegovoj dužini, a snimanje stanja ostalih zidanih kanala nastavlja se i u drugim dijelovima grada.

Da bi se osigurala protocnost prometa, u dogovoru s prometnom policijom uvedena je sljedeca privremena regulacija prometa: promet Rivom i Flaciusovom bit ce dopušten dvosmjerno do ulaza u Uljanik preko puta Parka grada Graza, a jednosmjerno od spoja Anticove s Flaciusovom do semafora kod Doma oružanih snaga. Dakle, kod glavne pošte vozila ce biti preusmjerena u Anticovu ulicu, koja je opet jednosmjerna, ali u suprotnom smjeru. Vozila iz pravca Arsenalske ulice preusmjeruju se u Dobrilinu.

Teretnim vozilima nosivosti vece od osam tona, koja prometuju iz pravaca Velog Vrha prema centru grada, dozvoljena je vožnja samo do kružnog toka na Punti. Ona se preusmjeruju u Ulicu 43. istarske divizije i dalje na obilaznicu. Izuzetak su teretna vozila Uljanika. Prema prethodnoj najavi, parkirališta na rivi, Staroj tržnici i kod Zavoda za zapošljavanje bit ce i dalje otvorena. Do kada ce vrijediti preregulacija prometa, još nije odluceno, iako je to za gradane jako važno s obzirom na cepove koji su se u cetvrtak zbog toga stvarali i na bulevaru i na Giardinima.


Podijeli: Facebook Twiter