Prometna mladež "čuvala" rivu

Prometna mladež na pulskoj Rivi (D. MEMEDOVIĆ)
Prometna mladež na pulskoj Rivi (D. MEMEDOVIĆ)

Da se pješačka zona rive može "sačuvati" od najezde vozila stranih registracijskih tablica neradnim danom kada prometni redari i vozilo "pauk" ne rade pokazalo se danas kada je, konačno, zbog ovog problema angažirana prometna mladež.

Uz dodatne znakove zabrane parkiranja u pješačkoj zoni na dijelu rive od semafora do Uljanika, nekoliko pripadnika prometne mladeži kontroliralo je i upozoravalo turiste da svoja vozila ne mogu ostaviti u zoni zabranjenoj za parkiranje. Doduše, topao sunčan dan turiste je "poslao" na plaže a ne u razgledavanje pulskih znamenitosti, no, "čuvanjem" rive pokazalo se da se problem, koji je prisutan kroz cijelo dosadašnje ljeto, može riješiti.

Naime, cijeli srpanj, i početak kolovoza, uslijed nepovoljnih vremenskih prilika za odlazak na plažu, turisti su svoja vozila, unatoč znakovima da se radi o pješačkoj zoni, ostavljali na najboljem "besplatnom" parkiralištu u središtu grada.

Kako gradske službe ne rade nedjeljama i praznicima, a policiji je prioritet osiguravanje protočnosti i sigurnosti prometa na ulazima u grad, taj je problem eskalirao često, nerijetko uzrokujući prometne probleme rivom uslijed zastajkivanja u traženju parkinga, vožnje po tračnicama, te ulascima/izlascima s "parkirališta". Ovako, s prometnom mladeži, takve se slike više ne bi trebale događati u označenoj pješačkoj zoni rive. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter