Promet otežavaju poledica, snijeg i jak vjetar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poledica, snijeg i jak vjetar otežavaju promet u vecem dijelu gorske i primorske Hrvatske, a u prekidu su i trajektne linije za vecinu kvarnerskih i srednjodalmatinskih otoka, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK), upozoravajuci vozace da na put ne krecu bez zimske opreme te ako je moguce odgode putovanja.

Snijeg mjestimice i povremeno pada u Lici i Dalmaciji, u Istri mjestimice puše jak vjetar, a na srednjem Jadranu, u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura u vecem dijelu zemlje moguca je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Za sav promet zatvorena je autocesta A1 izmedu cvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za osobna vozila je preko Gracaca i Zatona Obrovackog, a za ostala, osim za kamione s prikolicama i tegljace s poluprikolicama, je preko Gracaca, Obrovca i Karina).

Zatvorena je i autocesta A6 Rijeka - Zagreb izmedu cvorova Kikovica i Delnice (obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene te državne ceste Orebic-Zadon Doli i Dobroselo-Mazin.

Samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala od Bakra do Senja, Paški most te državne ceste Maslenica - Zaton Obrovacki i Gospic - Karlobag.

Na Krckom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

U prekidu su trajektne linije Brestova - Porozina, Valbiska - Merag, Valbiska - Lopar, Jablanac - Mišnjak, Prizna - Žigljen, Trogir - Drvenik Veli - Drvenik Mali, Sumartin - Makarska, Drvenik - Sucuraj, Split - Supetar, Split - Vis i Split - Stari Grad. Na splitskom podrucju u prekidu su sve katamaranske linije, izvijestio je HAK.


Podijeli: Facebook Twiter