Promet normaliziran, otežano kroz G. Kotar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Bregana i Križ i otvorena je za sva vozila, kao i autoceste A1, A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan i A6 Rijeka-Zagreb, javio je HAK u 9,30 sati.

Zbog snijega otežano se mjestimice vozi u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. 

Zbog niskih temperatura moguća je i poledica pa su obavezni lanci za sva vozila na području Plitvica i Korenice. 

HAK upozoravamo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zimski uvjeti su na većini državnih te županijskih cesta u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je ulazak iz BiH na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo. Zbog gužve u teretnom prometu na Macelju, prometna policija isključuje kamione na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod čvora Sveti Križ Začretje. 

U prekidu su katamaranske linije na splitskom području. Trajekti i ostali katamarani plove prema redu.

Autobusni promet, domaći i međunarodni, odvija se redovito, prema voznom redu, tek uz minimalna kašnjenja u dolascima, a polasci su redoviti, doznaje se jutros u zagrebačkome Autobusnom kolodvoru.

U zračnom prometu također nema teškoća i odvija se prema redu letenja uz neznatna kašnjenja, doznaje se u zagrebačkoj zračnoj luci. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter