Promet normaliziran, ali uz ograničenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za sva vozila otvorene su autoceste A1 i A6 Rijeka-Zagreb, a na pojedinim dionicama vozi se uz ograničenja brzine zbog jakog vjetra ili snijega na kolniku, izvijestio je jutros HAK.

Slab snijeg mjestimice pada u Lici, dok su u većem dijelu ostatka zemlje kolnici mokri ili vlažni, te skliski od kiše, osim u Istri i Hrvatskom primorju. Mogući su odroni zemlje i kamenja. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme!

Na Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina), a od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II. skupinu vozila).

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: na lokalnim i županijskim cestama na području Novog Vinodolskog, u Lici ( i dijelom područje Karlovačke i Zadarske županije).

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije na riječkom području, te iz Splita prema Braču, Hvaru, Korčuli, Lastovu i Visu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter