Promet iz Santoriove preusmjeren u (pre)uske uličice

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

U četvrtak u podne zatvorena je za sav promet Santoriova ulica, od križanja s Ulicom Rižanske skupštine do križanja s Kraškom ulicom. Razlog je cjelovita
rekonstrukcija, odnosno izgradnja kružnog toka na raskrižju s Barbalićevom ulicom, dva autobusna ugibališta, rekonstrukcija javne rasvjete te oborinske i fekalne odvodnja i vodovodne mreže. Ti bi radovi trebali biti dovršeni za pet mjeseci. Investitori su Grada Pula, Pragrande i Vodovod Pula.

Iako se očekivalo da će, prema najavama, promet u podne biti zatvoren Santoriovom ulicom i biti usmjeren na alternativne pravce, zabrana je počela važiti, a da signalizacija još uvijek nije bila usklađena. Tako se, primjerice, u Ulicu Rižanske skupštine ulazilo iz Zagrebačke ulice uz znakove obaveznog smjera i zabrane prometovanja, a bilo je i vozila koja su još uvijek kretala po dosadašnjoj signalizaciji, odnosno iz kontrasmjera koji je novom regulacijom zabranjen. Doduše, takva situacija trajala je svega desetak minuta, no dovoljno da se vidi manjkava priprema.

Ovi su radovi neophodni da bi se novo parkiralište koje je izgrađeno uz lokaciju buduće nove Opće bolnice Pula moglo biti spojeno na oborinsku odvodnju, ali i da bi se samo parkiralište uopće moglo koristiti.

- Krećemo sa zahtjevnom i cjelovitom rekonstrukcijom Santoriove ulice koja bi trebala biti okončana do kraja listopada. Uz rekonstrukciju prometnice te izgradnju komunalne infrastrukture, izgradit će se i rotor za buduće parkiralište nove bolnice. S obzirom da će Santoriova do kraja radova biti zatvorena za promet, molimo vozače da maksimalno koriste alternativne pravce, posebno Mutilsku i Valtursku ulicu, a privremeni ulaz za bolnicu je iz Preradovićeve ulice, poručuje pročelnik Damir Prhat, koji je došao obići gradilište. (Goran ROJNIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter