Promet Flaciusovom tek nakon čišćenja fasada


Iako je rok za završetak radova u Flaciusovoj ulici u Puli, kod zgrade pošte, istjecao u ponedjeljak, 31. ožujka, danas smo od radnika GP-a Krka čuli da je rok produžen za još sedam dana. Potrebno je, kažu nam, prije puštanja prometa očistiti fasadu na pošti i kamenom zidu Uljanika, a preostalo je i spojiti staru austrijsku vilu na raskrižju s Arsenalskom i još jednu zgradu na fekalnu kanalizaciju.

Nakon što je u petak postavljen prvi sloj asfalta, radnici GP-a Krka danas su nanosili drugi sloj, nakon čega slijedi i bojenje horizontalne signalizacije. Prema tome, radovi koji se tiču prometnice bit će gotovi u skladu s rokom - do ponedjeljka. Kada će točno biti otvorena Flaciusova od križanja s Anticovom do križanja s Arsenalskom, Dobrilinom i Leharovom za promet, radnici nam nisu znali reći, ali predviđaju da će to biti tijekom tjedna.

Flaciusova ulica zatvorena je zajedno s Rivom u travnju 2012. godine zbog izgradnje obalnog kolektora. Radovi su trebali trajati 17 mjeseci, Riva je otvorena prije godinu dana, ali je dio Flaciusove, od križanja s Anticovom do raskrižja na početku Arsenalske ostala raskopana jer su na tom potezu pronađeni ostaci antičkih brodova, izuzetno vrijedni u arheološkom smislu.

Mada će otvaranjem prometa kod glavne pošte odahnuti mnogi vozači, koji su od otvaranja Rive koristili zaobilazni pravac uskom Anticovom i Leharovom, to ne znači i da je okončana investicija vrijedna 56,6 milijuna kuna, jer se zahvati na kanalizacijskom sustavu u Uljaniku odvijaju do ljeta. Teška mehanizacija potom seli na Valkane i u Šijanu.

Izgradnja obalnog kolektora financira se bespovratnim sredstvima Svjetske banke, Hrvatskih voda i Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Grada Pule i komunalnog poduzeća Herculanee te zajmom Međunarodne banke za obnovu i razvoj kroz Jadranski projekt. (Napisao i snimio Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter