Promet cijelom rivom već u svibnju

(Milivoj MIJOŠEK)
(Milivoj MIJOŠEK)

Odgovarajući na pitanje vijećnika Viktora Lazarića (IDS) o tome kako napreduje izgradnja obalnog kolektora u Puli pročelnik Damir Prhat je na Aktualnom satu Gradskog vijeća naznačio da se sve odvija prema planu.

- Značajno je što je dio rive već pušten u promet što znači jako puno za prometni sustav Pule. Velika je prednost i što su duž rive izostali pronalasci arheoloških nalaza pa tu radovi napreduju bolje od očekivanja, dok su u dijelu Flaciusove kod Pošte nalazi usporili potpuni završetak. Međutim, mi već imamo rješenje kojim ćemo cijelu rivu i dio Flaciusove pustiti u promet prije turističke sezone, vjerujem da bi se to moglo dogoditi već u mjesecu svibnju, rekao je pročelnik.

On je potom rekao da se u izgradnji rotora u Šijani puno posla odradilo u pripremnom razdoblju, a sada kompleksne magistralne komunalne instalacije na području određuju dinamiku, no, vrlo će se brzo radovi intenzivirati.

Pročelnik društvenih djelatnosti Erik Lukšić je, pak, odgovarajući vijećnici Lovorki Tomičić (HDZ), obznanio da je učinjen značajan korak prema funkcioniranju pulske pučke kuhinje u bivšem restoranu Tomaso koji je dodijeljen pulskom Crvenom križu.

- Vjerujemo da ćemo unutar mjesec dana ispuniti sve uvjete HACAP-a i osposobiti kuhinju. Prvi radovi iznosit će 150 tisuća kuna, a hrana će se dostavljati. No, do konca godine s drugom fazom koja će koštati 300 tisuća kuna uspjet ćemo u potpunosti osposobiti prostor za spremanje hrane onima kojima je to najpotrebnije, izjavio je Lukšić, napomenuvši da je Grad u suradnji humanitarnim udrugama i Crvenim križom oformio mrežu koja će svaki mjesec pomagati 300-tinjak korisnika.

Peđu Grbina (SDP) zanimalo je kako će se uskladiti komunalni radovi na jesen, pogotovo s projektom plinofikacije Pule, te kako se misli uskladiti ionako opterećen pulski promet na što je gradonačelnik Boris Miletić odgovorio da su obalni kolektor i rotor na ulazu u grad prioriteti, te su stoga plinofikaciju usmjerili u sporedne ulice.

- Vodit će se računa na jesen da se plinofikacija dionica koje značajno utječu na promet odvijaju u noćnim satima ili usklade s ostalim radovima. No, izgradnja komunalne infrastrukture preduvjet je razvoja grada i bitno je da stvorimo čvrste temelje, poručio je gradonačelnik. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter