Proljetni svežanj i veseli zumbuli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cvijece je najljepši ukras svakog doma, a posebno u proljece kad nas i sama priroda obilno daruje svojim raskošnim dekoracijama. Za ukrašavanje doma u uskrsno vrijeme najljepše ce biti uskladimo li se s propupalom prirodom i u tom raspoloženju odredimo boje i oblike koji ce se najbolje uklopiti u naš dom.

Cvjecari predlažu dva aranžmana, jedan je napravljen od proljetnih šiba i žutih ranankula i savršeno ce se uklopiti u svaki dom, a drugi prijedlog su sadnice zumbula u dugackoj posudi za prozor koji ce duže vrijeme krasiti prozore. Kad zumbuli uvenu, lukovice se zasade u vrt i cekaju drugo proljece kad ce biti lijep ukras.

U uskrsno vrijeme ima puno tulipana, narcisa, zumbula, ljiljana, ali i tratincica i mirisnih ljubica. Slažuci proljetne aranžmane poigrajte se bojama, uskladite ih s bojama vašeg doma, a u uskrsno vrijeme u svaki aranžman dodajte prigodan ukras i uskrsni cvjetni aranžman bit ce savršen.

Proljetni svežanj
Potreban materijal:
Svežanj šiba, cvijece kojim želite ukrasiti svežanj, staklene epruvete u koje se stavlja voda i cvijece, prigodni uskrsni ukrasi: jaja na štapicu, zecici, leptirici ili bubamare, ukrasna traka.

Izrada:
Svežanj šiba cvrsto složimo poput štapica mikada i lagano zakrenemo u jednu stranu te povežemo žicom kako bi slobodno stajali na stolu ili nekoj drugoj ravnoj podlozi. U svežanj umetnemo epruvetice i napunimo ih vodom, pa u njih stavimo cvjetice. Izmedu šiba treba zabosti i uskrsne ukrase tako da se žica sakrije. Ukrasnom obicnom ili svilenom trakom cvrsto zavežemo svežanj i po želji objesimo mali ukras.

Veseli zumbuli

Potreban materijal:
Sadnice zumbula ili nekog drugog proljetnog cvijeca, mogu biti i tulipani ili sunovrati, limena dugacka ili neka druga posuda koja ce pristajati prozorskoj klupici, mahovina, spužva, žica, prigodni ukrasi.

Izrada:
U odabranu posudu rasporedimo sadnice. Prostor izmedu sadnica popunimo izrezanim komadima namocene spužve. Spužvu i sadnice prekrijemo mahovinom i ucvrstimo je tankom zelenom žicom koju smo prethodno savili u obliku udice. Na kraju prigodnim ukrasima kao što su jaja, zecici ili gljivice ukrasimo aranžman i postavimo ga na prozorsku klupicu.


Podijeli: Facebook Twiter