"Proljetne igre": Šarena, razigrana majska slika

(Anđelo DAGOSTIN)
(Anđelo DAGOSTIN)

Tradicionalna svibanjska skupna izložba Društva likovnih stvaratelja Pazin okupila je ove godine 18 autora.

U cjelini je ovo jedna šarena, razigrana, tradicionalna majska izložba koja nas podsjeća na rad i stvaralaštvo jedine prave umjetnice - prirode, kazala je diplomirana slikarica Anita Pilat koja je izložbu postavila u Likovnoj galeriji smještenoj u Ulici Franine i Jurine.

- Autore možemo upoznati kroz njihove boje, energičnost poteza kistom ili u linijskom tragu koji ostavlja pastela u njihovoj ruci. Jedni u igri i istraživanju pomiču granice svog likovnog izričaja, dok su drugima apstrakcija i ekspresionizam osnovni i jedini mogući način da zabilježe svoja unutarnja stanja duha, ili artikuliraju u likovnom zapisu osjećaje i doživljaje iz propitkivanja vanjskog svijeta koji ih okružuje, napisala je u popratnoj brošuri Pilat i sama autorica jednog akrila.

Autori raznolikih likovnih tehnika bili su još: Romano Baćac, Marko Cerovac, Mira Cerovac, Biserka Jurčić, Jasminka Juzbašić, Irina Kivela Ukotić, Iva Ciceran, Mihael Cseplo, Davorka Flego, Ana Krajcar, Draženko Pačić, Giuliana Gortan, Ivan Hekić, Jasmina Jerman, Jana Prević Finderle, Nada Putinja i Nataša Simić. Na samom otvorenju zapjevao je mješoviti pjevački zbor Roženice, dok je Galiano Labinjan govorio o drugom dijelu izložbe - promociji retrospektivnog CD i DVD uratka te fotoalbuma "DLS 1975-2010" autora Mihaela Cseploa.(Anđelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter