Proljetna romantika u shabby chic stilu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga zanata Maison chic u povodu Uskrsa u subotu u Brtonigli u budućem Muzeju vina i seljačkog stvaralaštva organizira sajam "Proljetna romantika" na kojem će biti predstavljeno sve za uređenje doma u stilu shabby chica.

Taj je stil danas kod nas, a i u inozemstvu, najaktualniji kada je u pitanju dizajn i uređenje interijera. Prepoznatljiv je po romantičnom ugođaju, nježnim blagim bojama i revitalizaciji starinskih predmeta. Sajam će trajati od 12 do 20 sati.

Misao vodilja za organizaciju prvog takvog sajma u Istri bila je kroz shabby chic stil oživiti stare zanate, valorizirati ručno izrađene predmete i predstaviti što se sve može ostvariti udruživanjem različitih profesija koristeći upravo elemente tog stila.

Na sajmu će sudjelovati desetak izlagača iz cijele Hrvatske koji će predstaviti svoje proizvode, od namještaja, željezne galanterije, keramike, tkanine, raznih dekoracija, nakita i ostaloga. Za vrijeme sajma moći će se vidjeti izrada cvijeća od gline, ručno graviranje stakla, dekoracija keramike, izrada ruža od tkanine i izrada dekupaža.

Uz uskrsno slavlje na sajmu će biti oživljene starinske igre s jajima, koju će zaigrati posjetitelji.

Program predviđa u 14 sati prezentaciju shabby chica i tehnika kojima se taj stil koristi, o čemu će govoriti Dunja Belir. O njegovoj poveznici s feng shuijem predavanje će održati Marina Manojlović, koja će govoriti o tome kako mirisima stvoriti lijepi ugođaj.

U 17 sati slijedi prezentacija dizajna etiketa vina u shabby chic stilu, o čemu će govoriti Robert Radešić. I vina se mogu uklopiti u shabby chic stil, a to će na sajmu biti ona lokalnih proizvođača Cattunara i Veralde. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter