Proljeće u Šijanskoj šumi

Mala škola žongliranja
Mala škola žongliranja

Jahanje konja, žongliranje, vježbanje tai chija ili samo branje cvijeća i izležavanje na tratinčicama - u nedjeljno poslijepodne u Šijanskoj šumi u Puli svatko si je na svoj način mogao dati oduška i iskoristiti prvi program iz ciklusa Kreativnost u prirodi u organizaciji Grada Pule na najbolji način. Na središnji proplanak najpoznatije gradske šume pohrlili su tako mnogi Puljani, mahom roditelji s malom djecom - na prekrasan dan zaista ne postoji nijedan dobar razlog da se nedjelja potroši u zatvorenom.

Iako su programi bili najavljeni od 15 sati, mnogi su se i prije toga odazvali na igru s loptom, frizbijem ili vožnju biciklom.

Najviše pozornosti mališana privukle su šumske cirkusarije, odnosno program koji su priredili veseli ulični zabavljači Klaun Marek, Marija - čistačica i Cigo One Man Band, najavljeni kao skupina Go Throw My Leggs, a koji su, nakon uvodnog razgibavanja, djeci otkrili tajne žongliranja čunjevima ili tanjurima na štapu, vožnju monocikla ili hodanja na štulama.

Jahači i konji iz nedavno osnovanog rancha Barrel u blizini Šijanske šume bili su zaduženi za western ugođaj. "Mali krug 20, veliki 50 kuna", pisalo je na tabli. Ipak, to nije odbilo zainteresirane da se, mnogi i po prvi put, popnu na leđa uvijek atraktivnim konjima uz stručnu pratnju.

Dok su proplankom letjele lopte i frizbiji, članovima Tai chi kluba Pula u vježbi i demonstraciji ništa nije moglo poremetiti njihov mir. Slično je i s članovima šahovskog kluba koji su tu drevnu igru zaigrali s velikim figurama. Zajednica tehničke kulture prezentirala je pak kućice za pčele i za ptice, hranilice, ali i skloništa za šišmiše.

Članice Aerobik kluba Hip hop demonstrirale su vježbe na otvorenom za cijelo tijelo. Na proljetnom suncu dobro se razgibala i plesna skupina Break dance AB original te plesni studio Cool step. (Zvjezdan STRAHINJA, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter