Proljece u Šijanskoj šumi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Pule Boris Miletic, procelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšic te Mario Peruško ravnatelj Javne ustanove Pula sport, uz predstavnike brojnih pulskih udruga i sportskih klubova, predstavili su na središnjoj poljani Šijanske šume program "Proljece u Šijanskoj šumi".

Od 24. ožujka do 3. lipnja svake subote ili nedjelje Puljani ce se moci organizirano baviti aktivnostima u cilju promocije zdravlja i zdravog nacina života u organizaciji 18 udruga.

- Ovaj program dodatni je motiv Puljanima da dodu u Šijansku šumu i koriste se što više onim što nam je priroda dala. Uspjeli smo u nakani revitalizacije Šijanske šume, svake godine sve je bolje uredena i ima više sadržaja, rekao je gradonacelnik.

Vecina aktivnosti primarno ce se u Šijanskoj šumi odvijati nedjeljom, ponekad i subotom, a kako bi gradanima ponudili dostojne uvjete, JU Natura histrica nedavno je nadomak središnje poljane postavila sanitarni cvor, a uskoro ce se postaviti i špina s pitkom vodom kako bi se gradani mogli osvježiti.

Puljani ce u Šijanskoj šumi moci uživati u organiziranom pješacenju i nordijskom hodanju, vožnji biciklima, jutarnjoj tjelovježbi, jogi, macevanju, izvidackim pozdravima, zumbi i capoeiri, modelarstvu, ucenju šaha i tai-chija, a djeca ce uz sve navedeno uživati u djecjim radionicama i predstavama madionicara te brojnim drugim zanimljivim aktivnostima. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter