Proljeće u kući

Viseće kompozicije kućnog bilja pogodne  su za manje prostore
Viseće kompozicije kućnog bilja pogodne su za manje prostore

Ponuda različitih kućnih zelenih ukrasa zaista je velika i cjenovno pristupačna, a nema prostora u kojem malo zelenila ipak ne bi raslo i uspijevalo
 
Neki važni ljudi odlučili su da je ove godine trendi boja - zelena. Ima ona i točan naziv, odnosno broj, ali prirodu to ni najmanje ne zanima, njenih tisuću nijansi zelene svakog nas proljeća nanovo oživi. Dobro je stoga u skladu s buđenjem prirode dašak njene blagodati unijeti i u naš dom. Bez obzira volite li rezano u vazama ili ono posađeno u pitare, cvijeće će vašem prostoru dati dah svježine i lakoće. 
 
Ponuda različitih kućnih zelenih ukrasa zaista je velika i cjenovno pristupačna, a nema prostora u kojem malo zelenila ipak ne bi raslo i uspijevalo. Pri tom jednaku pažnju, kao na biljke, dobro je posvetiti i vazama. I tu možete pustiti mašti na volju. Nema posude, tacne, bocuna, lonca ili čega god, što grančica tek propupale forzicije ili badema neće učiniti pravim melemom za oči i dušu. Meni su posebno drage viseće kompozicije kućnog bilja i rado ih postavljam gotovo u svaki prostor. 
Posebno su pogodne za manje prostore ili pak za spavaću sobu jer ne smetaju prolazu.
 
Okititi kuhinjski prozor lijepim cvjetnim dekoracijama način je na koji se stapamo s buđenjem prirode izvan naših prozora. Ukoliko vam prostor dozvoljava slobodno u neki kut postavite nekoliko različitih stabala i tako stvorite svoju zelenu oazu u kojoj možete provoditi sate čitajući neku dobru knjigu. U kupatilu i pod minimalnom rasvjetom izdržljivije biljke će rasti i njima ne treba prevelika briga. Kuhinjski stol naprosto će procvijetati ako na sredinu postavimo vazu s različitim mediteranskim začinima, a osim ugođaja i mirisa, takav aranžman ima i utilitarnu ulogu. Ništa bolje od netom ubranog začina. 
 
Ukoliko imate kućnog ljubimca problem s biljem je puno veći. Tada treba računati da će maca ili pas sigurno izgrickati vaše biljke ili srušiti vazu. Važno je stoga da se u kuću unose samo biljke koje ne mogu ugroziti zdravlje ukućana i pomiriti se s tim da će svi ti lijepi aranžmani trajati prilično kratko ili pak odlučiti se za suho cvijeće (nikako plastično) koje jednako tako unosi eleganciju i vedrinu u naše domove.
 
I za kraj, kada birate biljke koje su vam drage i želite ih u domu morate računati i na prašinu koja se redovno mora skidati s lišća. Biljke nisu ormari ni police pa da im prašina ne smeta. One su živa bića i traže njegu i pažnju, baš kao i mi. 
Vaš dizajner, Boris Ružić
 
 
 
 
 
 
 
Nema prostora u kojem malo zelenila ne raste
 
 - 
GO03370464.jpg
 
Cvijeće osvježava svaki prostor
 
 - GO03370466.jpg
 
Zelena je boja 2017.
 
 - 
GO03370459.jpg
 
Dašak proljeća u domu
 
 - GO03370455.jpg
 
I vaze su isto tako važne 
 
 - 
GO03370460.jpg
 
Zelenilo je poželjno u interijeru
 

Podijeli: Facebook Twiter