Proljeće stiglo, električni bicikli nisu

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

"Pula je svoj ekološki doprinos dala tako što je kupila osam električnih bicikala, napravila dva punkta za njihovo odlaganje i punjenje te podijelila 300 besplatnih kartica. Prvi javni servis za prijevoz biciklima mnogima je olakšao život i poboljšao zdravlje", kaže Kristina Fedel Timovski voditeljica Odsjeka za informiranje, međunarodnu suradnju i EU politiku Grada Pule.

No, proljeće je stiglo, temperature su odavno i više nego ugodne te samo pozivaju na pedaliranje, ali bicikala na Giardinima još uvijek nema. Kako nam odgovaraju iz Grada Pule, električni bicikli koji su postavljeni u sklopu pilot-projekta "Bičikleta" ponovno će biti u opticaju od sredine travnja, pa sve do konca listopada te će građane dočekati na već poznatim lokacijama - Giardinima i Gradskoj tržnici - pored restorana Markat, bivšeg Sljemena.

Ove godine najavljene dvije nove lokacije, na Verudeli i u Šijani, još uvijek nisu definirane, pa iz Grada kažu da sa sigurnošću mogu potvrditi postojeće lokacije, a ukoliko se osiguraju sredstva dvije nove lokacije brzo bi se privele namjeni. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter