Proljece kulture u Luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski Multimedijalni centar Luka pripremio je zanimljiv i šarolik program za travanj, a otvara ga samostalna izložba Elvisa Bertona "Šume" u Subgaleriji Mul i to prvog dana mjeseca u 20 sati. Ovaj pazinski likovni i multimedijalni umjetnik izložit ce trilogiju koju cine ambijentalna instalacija "Metalna šuma", multimedijalna instalacija "Digitalna šuma" i ciklus akrila na platnu "Akrilna šuma".

Društvo arhitekata Istre za 9. travnja organiziralo je projekciju filma "My Architect: A Son's Journey". Radi se o dokumentarnom filmu redatelja Nathaniela Kahna o arhitektu Louisu I. Kahnu. Ovom projekcijom pocinje ciklus dokumentarnih filmova vezanih za arhitekturu, koji ce se prikazivati jednog petka u mjesecu.

U subotu 10. travnja u galeriji Aneks s pocetkom u 20 sati bit ce otvorena izložba stripa Zorana Janjetova u sklopu 14. Art & Music Festivala. Zoran Janjetov je strip-autor koji je doživio planetarni uspjeh. Stripovi su mu objavljivani od Francuske preko Amerike do Koreje.

Godišnja izložba radova ucenika pulske Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna bit ce otvorena 15. travnja u svim izlagackim prostorima MMC-a Luka s pocetkom u 19.30 sati. Ovogodišnja ce izložba, za razliku od prethodnih, biti više utemeljena na tradicionalnom pristupu tehnikama likovnih umjetnosti i osnovnom likovnom izricaju, nego eksperimentom na podrucju vizualnog.

Dan nakon toga, 16. travnja, u 19.30 sati nastupit ce pjesnik Vjeran Tripcic sa svojom stand-up poezijom. Nova Akropola za 20. travnja u 19.30 sati organizira predavanje na temu "Emocije i inteligencija". Na predavanju ce se pokušati naci odgovori na pitanja kao što su: poznajemo li sebe onoliko koliko mislimo te poznajemo li vlastite emocije i reakcije.

SMS razgovori
s Robertom Razzi "Poznata Istra" nastavljaju se 22. travnja u 19.30 sati s gostom kojeg ne treba posebno predstavljati - Brunom Langerom.

Dr. Anton Krajcar
ce u subotu 24. travnja predstaviti svoju novu knjigu "Oživotvorenje starog Egipta kroz energiju" s pocetkom u 18 sati. Ova knjiga buzetskog lijecnika nastavlja se na tri prethodne njegove knjige objavljene posljednjih godina u ediciji Profila.

Nina Ivancic ce se 29. travnja s pocetkom u 20 sati predstaviti s izložbom "Jer kad jednom probaš letjeti…" u Galeriji Aneks. Novu seriju radova te umjetnice cini deset velikih crteža aviona u tehnici drvenog ugljena na papiru.


Podijeli: Facebook Twiter