"Prolazi" Tee Bičić u Studiju MSUI-ja na Verudeli

S otvorenja izložbe
S otvorenja izložbe

Izložba labinske slikarice Tee Bičić otvorena je u petak navečer u prostorima Studija Muzeja suvremene umjetnosti na Punta Verudeli. Riječ je o izložbi naslovljenoj "Prolazi", gdje autorica donosi uratke iz najnovije faze svoga stvaralaštva. Izloženo je šest slika većeg formata, i 18 malog, sve rađene u kombiniranoj tehnici, a riječ je o recentnim djelima gdje je ponovno vidljiv povratak apstraktnom slikarstvu.

Nedavno je, naime, autorica imala izlet u figurativno slikarstvo, a ovdje se ponovno vraća apstrakciji koja je i obilježila njezin rad. Crna je tu neizbježna boja, a ti prolazi su poput otvora iz kojih se može proći iz stanja u stanje.

- Tea Bičić se ovom izložbom vraća i svojim ranijim sklonostima, apstrakciji, a to je slikarstvo od neke sinergije koju zemlja daje. To je slobodna apstrakcija, ovdje dolazi do simbioze prolaznog i vječnog, i mislim da je to jedna od najljepših izložbi predstavljenih u ovome prostoru, kazao je povjesničar umjetnosti Mladen Lučić prilikom otvorenja ove izložbe.

On je također kazao da ga to stvaralaštvo podsjeća na ranu fazu Eugena Kokota, a pohvalio je autoričinu originalnost i veliki trud.

Izložba se može razgledati sve do 20. rujna svakodnevno u vremenu od 18 do 23 sata.

Tea Bičić rođena je 1979. godine. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji, u klasi prof. Paola Tessarija. Članica je HDLU-a Istre. Izlagala je na dvadesetak samostalnih i na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad dobila je više nagrada i priznanja. Sudjelovala je u radu nekoliko likovnih kolonija. Živi i radi u Labinu. (V. BEGIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter