Prokušani majstori jazz zanata u Grožnjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak je u Grožnjanu startala s radom Ljetna jazz akademija Hrvatske glazbene mladeži gdje polaznike jazzu poducavaju mentori iz cijelog svijeta, a navecer su se upravo mentori predstavili grožnjanskoj publici u sklopu 13. festivala Jazz is Back! BP.

Na veceri pod nazivom Senior Service nastupili su umjetnicki voditelj festivala i škole, pijanist Neven Frangeš, zatim americka pjevacica Deborah Brown, trubac Lasse Lindgren, trombonist Luis Bonilla, saksofonist Sigi Feigl, bubnjar Klaus Fürstner, gitarist Elvis Stanic, basist Mario Mavrin, kontrabasist Ewald Oberleitner i pijanist Davor Dedic.

Redom sve vrsni glazbenici, priredili su odlicnu svirku prožetu interesantnim improvizacijama, a na repertoaru su se našli brojni jazz standardi poput "C Jam Blues", "After Midnight in BP Club", "Night in Tunisia", "Donna Lee" i drugih, ali i autorske skladbe poput "South Wind" Elvisa Stanica.

Publika je izvedbe nagradila burnim aplauzom, a koncert je završen maestralnom verzijom "Watermellon Man" u kojoj su se na bini našli svi mentori. Na taj nacin publika je dobila odlican koncert, a polaznici Ljetne jazz akademije HGM-a su u praksi vidjeli ono cemu ih poducavaju njihovi mentori.

Festival Jazz is Back! BP traje do 3. kolovoza te svakodnevno od 21.30 sati predstavlja na grožnjanskoj pozornici Balwan City koncertna gostovanja brojnih domacih i inozemnih jazz i blues glazbenika. Ulaz na sve koncerte je besplatan. (T. TIDIC)


Podijeli: Facebook Twiter