Prokuhavati vodu za piće najmanje do utorka

Ilustracija (P. FABIJAN)
Ilustracija (P. FABIJAN)

Još nije poznat rezultat analize vode koja se u pojedinim dijelovima Pule zamutila nakon kvara na regulacijskom ventilu. U petak je Vodovod objavio preporuku da potrošači preventivno prokuhavaju vodu za piće te odmah poduzeo mjere za otklanjanje poremećaja opskrbe vodom za ljudsku potrošnju. Kako učinkovitost poduzetih mjera treba potvrditi službeni laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije koji je u subotu uzeo uzorke vode iz vodovodne mreže, a vrijeme potrebno za sva ispitivanja je 72 sata, se službeni rezultati ovlaštenog Županijskog zavoda očekuju se u utorak. Sukladno tome i preventivne mjere prokuhavanja ostaju na snazi do objave prestanka navedenih mjera.

U petak je ispran cjevovod na hidrantima te kontrolirana kakvoća vode u internom laboratoriju, a prema dosadašnjim podacima, ispiranjem cjevovoda zamućenje je uspješno otklonjeno, ali su preventivne mjere na snazi sve dok kontrolni službeni laboratorij Županijskog zavoda za javno zdravstvo ne potvrdi rezultat internih analiza.

Građani se mogu opskrbiti pitkom vodom, koju ne moraju prokuhavati, iz cisterni na Zlatićevom trgu, u Banovčevoj ulici ispred osnovne škole Veruda te iza Konzuma i u Kupelwieserovoj ulici. Autocisterna će se izmjenjivati i biti na raspolaganju potrošačima na svakoj lokaciji po sat vremena od 11 do 19 sati ili prema pozivu na broj 529-972. Usto, prokuhana voda iz špina smije se konzumirati. Sve informacije o vodoopskrbi dostupne su na web stranicama Vodovoda (www.vodovod-pula.hr). (GI)


Podijeli: Facebook Twiter