Projektni dani u OŠ Monte Zaro i Stoja

Školarci Monte Zara pripremali su zdravi doručak
Školarci Monte Zara pripremali su zdravi doručak

U povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti u osnovnim školama Monte Zaro i Stoja održan je projektni dan posvećeni ovoj temi. U Monte Zaru je proveden u obliku radionica, učenici prvih razreda izradili su veselu i šarenu prehrambenu piramidu, proučavali ulogu odjeće u zdravlju, raspravljali kako ljubav donosi zdravlje u obitelji te pripremali zdravi doručak.

Održana je i parlaonica "Računalo ili kretanje" u kojoj su učenici zaključili da je kretanje potrebnije za pravilan rast i razvoj djece. U radionicama predmetne nastave učenici su izračunavali indeks tjelesne mase, upoznali tradicionalne jelovnike Istre, pjevali i plesali.

Radionice protiv ovisnosti održane su i u školi Stoja. Glavni cilj ovog dana jest, kako je navela ravnateljica škole Zdenka Perović, osvijestiti učenike da bi znali odabrati pravi put i oduprijeti se svim vrstama ovisnosti koje ih, nažalost, neprestano okružuju.

Učenici su raspravljali o ovisnosti o pušenju, drogama, alkoholu, ali i o najnovijoj ovisnosti, onu o računalu. Učenici petih razreda osmislili su i igrokaz "Ne, hvala!" te proveli statistiku o pušenju u svojim obiteljima i okolini te računali koliko takva ovisnost košta.

Na temu ovisnosti se i crtalo, a osmaši obje škole odslušali su radionicu Crvenog križa "Mladi i rano pijenje alkohola". (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter