Projektni dan pulske Ekonomske škole o zdravom životu

S projektnog dana Ekonomske škole (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)
S projektnog dana Ekonomske škole (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Danas je u pulskoj Ekonomskoj školi održan Projektni dan "Živjeti zdravo - preuzmite odgovornost za vaše zdravlje". Sudjelovali su svi razredi, od prvog do četvrtog, i svaki je odabrao neku od podtema, poput zdrave prehrane, tjelovježbe, savladavanja stresa i ostalih.

Peteročlana komisija, sastavljena od četiri profesora i predstavnika učenika, ocjenjivala je sve projekte po kreativnosti, originalnosti, timskom radu i poticanje za preuzimanje odgovornosti za zdravlje, a za najbolje su osigurane i nagrade.

- U veljači se već tradicionalno u našoj školi u sklopu projektnog dana održava jedan nenastavni dan posvećen određenoj temi. Ove godine je cilj osvijestiti potrebu za sustavnom brigom o vlastitom zdravlju. Ujedno nam je to vezano i uz provedbu kurikuluma zdravstvenog odgoja. Jedan dio odrađuje se u nastavi, a drugi kroz projekte poput ovog. Nakon što odradimo prezentaciju projekata, prof. Igor Prenz vodit će učenike i profesore na pješačenje stazom Drenovica, a potom će se proglasiti najuspješniji projekti, istaknuo je ravnatelj škole Petko Radulović.

Tijekom cijelog dana u školi je trajao i glazbeni program uz harmonikaše i gitariste, a prvi put čula se školska himna, koju su izveli bivši učenik ove škole Dino Popović i učenica Leonarda Budija. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter