Projekt za porečke škole čeka potvrdu vijećnika

Osnovna škola u Poreču odavno je postala pretijesna (Arhiva/V. H.)
Osnovna škola u Poreču odavno je postala pretijesna (Arhiva/V. H.)

Nakon što je projekt javno privatnog partnerstva kojim će se rekonstruirati ili izgraditi četiri škole u Istri dobio zeleno svjetlo županijske Skupštine, prijedlog odluke naći će se i pred porečkim vijećnicima na idućoj sjednici prije blagdana.

Uz Buje i Pulu, u kojima se planira rekonstrukcija osnovne i gradnja nove medicinske škole, razvijaju se i projekti važni za Poreč. U planu je izgradnja nove zgrade osnovne škole i sportske dvorane na Finidi te rekonstrukcija područne škole i izgradnja sportske dvorane u Žbandaju.

Naziv projekta "Istarska županija i Grad Poreč - Škole" proizašao je iz činjenice da je Istarska županija osnivač pulske i bujske škole, a Grad Poreč postojeće i buduće škole na svom području.

Ovim bi se projektom konačno realizirala dugo planirana škola na Finidi u relativno kratkom vremenu. Naime, Vlada je prošle godine usvojila okvirni program izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije javnih građevina po modelu javno privatnog partnerstva (JPP).

- Riječ je projektu teškom 63 milijuna kuna za školu na Finidi i 13 milijuna kuna za školu u Žbandaju s uključenim PDV-om, ali to nisu konačni iznosi, već najveći predviđeni, rekao je gradonačelnik Edi Štifanić. Projekt predviđa izgradnju škole od strane privatnog partnera i davanja u najam na rok od 25 godina, uz obavezu da je on mora održavati u tom periodu. (V. HABEREITER)

VIŠE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter