Projekt turističkog naselja Velika Punta kasni već 12 godina

Slovenske Alpe u pozadini sela Punta (pokraj Karigadora) gdje se planira gradnja hotela i 28 vila (P. GREGOROVIĆ)
Slovenske Alpe u pozadini sela Punta (pokraj Karigadora) gdje se planira gradnja hotela i 28 vila (P. GREGOROVIĆ)

U utorak je u Općini Brtonigla održano javno izlaganje prijedloga urbanističkog plana uređenja turističkog naselja Velika Punta kojim je predviđena gradnja hotela i 28 vila kraj sela Punta, oko 450 metara zračne linije od plaže u Karigadoru. Okupljeni na raspravi nisu iznijeli primjedbe na plan, a nakon izlaganja upitali smo jednog od vlasnika zemljište na kojem se to planira, Viktora Širola, kada će investicije biti i realizirana.

Novac pokreće

On nam je odgovorio da se već 12 godina bore s birokracijom kako bi to područje stavili u funkciju. Upitan tko je kriv zbog toga Širol nam je istaknuo Općinu Brtinigla kojoj je trebalo 12 godina da krene u izradu tog plana.

No, općinski načelnik Doriano Labinjan nam je nakon toga odgovorio da Općina pokreće izradu Urbanističkih planova onda kada je potpisan ugovor o financiranju istog.

- Do sada, stranka je više puta izrazila želju za izradu Urbanističkog plana, ali je tek nedavno potpisala ugovor o financiranju. Odmah nakon ugovaranja promptno je pokrenut postupak izrade UPU-a, rekao nam je Labinjan te zaključio da pokretanje investicije isključivo ovisi o investitorima i to kada su oni spremni pokrenuti financiranje cjelokupne projektne dokumentacije.

Medijska bura

O parceli na kojoj se sada planira gradnja hotela i 28 vila bilo je mnogo medijskih napisa i konferencija za novinare proteklih godina. Naime, zemljište od 12,9 hektara, koje se nalazi nekoliko stotina metara pored mora, su prije 12 godina kupili za 6,8 kuna po četvornom metru, odnosno za ukupno 877.000 kuna od Porečko–pulske biskupije. Osim ugostitelja Viktora Širola, kupci tog zemljišta su bili i čelnici IDS-a tog kraja: Rino Duniš, predsjednik Zajednice podružnica IDS-a Bujštine i bivši načelnik Grožnjana te Dušan Brečević nekadašnji član Zajednice podružnica IDS-a Bujštine. (P. GREGOROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter